Ontmoeten & Onderzoeken

Visie

Als mens ben je een geheel (holos) aan ervaringen: je fysieke lichaam, emoties, gevoelens, gedachten, overtuigingen en sociale relaties.
In je leven druk je jezelf uit in je persoonlijk leven, je werk, je gezin, je sociale leven, de maatschappij waarin je leeft. Deze niveaus en ervaringen zijn van invloed op elkaar.

Wanneer je merkt dat je iets niet begrijpt of iets in je leven niet meer werkt, zal dit aandacht van je vragen op één van deze niveaus.
Je kunt iets gaan leren over jezelf. Hoe ga ik hier eigenlijk mee om? Wat wil ik eigenlijk?

Coaching

De intentie van coaching is je eigen antwoorden te vinden. Een uitnodiging om met aandacht te volgen wat je bij jezelf tegenkomt bij een thema of onderwerp wat je bezighoudt. Dit kan gaan over je werk of over je persoonlijk leven.

In een gesprek verkennen we met interesse wat er speelt bij je, wat het oproept. Door met wat meer afstand naar de situatie waar je in zit te kijken, kun je inzicht krijgen in hoe je wel met de situatie wilt en kunt omgaan.

Hiervoor gebruik ik een aantal methoden die je kunt toepassen om binnen het geheel van je leven te zien waar je nu staat. Om te ontdekken wat nu je behoefte is en wat je nu nodig hebt.

Om zo weer in contact te komen met je eigen wijsheid. Vaak merkbaar wanneer je er energie van krijgt of juist rust. Je kunt een stap nemen om iets te gaan doen. Of misschien juist niet.

Details

Coaching begint meestal met één kennismakingsgesprek. Om te onderzoeken of we allebei het gevoel hebben dat we samen verder komen. Ook ik zal open en eerlijk zijn of ik denk dat ik de aangewezen persoon ben om mee samen te werken. 

Als we besluiten met de coaching door te gaan, raad ik vaak aan om drie gesprekken te hebben. Om tijd te nemen elkaar beter te leren kennen en om twee methoden te kunnen uitdiepen. Methoden die je ook kunnen ondersteunen buiten onze gesprekken.  

Een gesprek duurt meestal één uur. In overleg kijken we hoeveel gesprekken nodig zijn. Een sessie kost €75,- inc. BTW (als je het zelf betaalt) en €100,- inc. BTW (wanneer je werkgever betaalt). 
N.B. Als ondernemer kun je coaching als onkosten op je eigen bedrijf zetten.

Voor locaties waar we kunnen afspreken: klik hier

Uitgedokterd?

Vaak komen er mensen bij mij die op zoek zijn naar wat ze nodig hebben om zich beter te voelen en benieuwd zijn naar mijn visie. Als ervaringsdeskundige, heb ik om mij heen een divers en zeer ervaren netwerk opgebouwd. Met deskundigen die op andere niveaus werken dan ik. Coaching is door middel van gesprekken inzichten krijgen. Soms is iets anders nodig. Daarom ben ik heel blij dat ik een hele fijne samenwerking heb met lichaamsgerichte, holistische therapeuten en vakmensen. 

Je kunt meer lezen op www.eenheelleven.nl: over o.a. fysieke depressie en mensen met wie ik samenwerk.