Over mijn leven

Zeven jaar zocht ik en werkte ik hard. Tot ik tot stilstand kwam. En weer tot leven. Nu leef ik in de wetenschap dat leven soms werken is, niet meer dat leven werken is.

...meer informatie op:

www.eenheelleven.nl
LinkedIn

Foto door  Reitse van Mourik

In de zomer van 2007 ging ik veel uit en was ik veel aan het drinken. Alleen maar bezig. Veel mensen, drukte, intens. Zo ging ik door tot ik besefte dat ik nog maar vier uur per nacht sliep. Ik was heel actief, creatief, maar ook lichtgeraakt. Ik had excessieve vreugde met vrienden, maar ook snel ruzie. Ik was een beetje manisch geworden.

Toen ik weer overging tot de orde van de dag om te gaan studeren, merkte ik dat ik heel moe was. Ik kwam niet meer in mijn rust en energie. Mijn hoofd voelde bewolkt en ik ging heel veel nadenken. Zo begon mijn zoektocht langs psychologen, psychiater, coaches, doktoren, instituten, boeken, cursussen.

Na een inspiratiediner nodigde Peter Kuijper me uit bij zijn instituut Mind&Health. Hier bleek uit de analyses dat mijn brein drie keer zoveel prikkels uit de omgeving oppikt dan de gemiddelde mens. En dat mijn grijze massa ook nog hard aan de slag gaat met al die prikkels. De masseur van Mind&Health vroeg mij of ik hooggevoelig was, een diagnose die een coach ook al eerder had aangereikt. Ze raadde me aan om mijn lichaam weer los te laten maken, nu leek het 'alsof ik de wereld had gedragen'.

Opeens vielen er puzzelstukjes in elkaar. Via een goed vriendinnetje kwam ik bij holistisch masseur Korrie de Vet. Een zegen. Zij masseerde mijn rug, waar ik de meeste pijn had, maar was benieuwd naar mijn buik. Mijn buik? 'Daar is niets mis mee hoor,' zei ik. Ze voelde en het leek wel of ik rots had ingeslikt.

Terwijl ze mij in de weken erna bleef masseren en ik me steeds beter ging voelen, kwam ik via Korrie bij mesoloog (ook een holist), Paul Horsthuis. Met behulp van elektrofysiologische diagnostiek kwam hij tot de volgende conclusie:

In de zomer zeven jaar geleden ging mijn middenrif op slot, raakte mijn lever de kluts kwijt en stopte mijn galblaas met optimaal functioneren. Mede hierdoor waren mijn darmen geïrriteerd, werd mijn eten niet goed verwerkt en haalde ik onvoldoende stoffen uit uit mijn voeding. Onvoldoende om mij weer op te laden en energie te geven.

Op zijn advies stopte ik met gluten eten en kreeg een middeltje voor mijn galblaas. Mijn energie herstelde zich. Ik werd mij meer en meer bewust van mijn gevoeligheid en of ik ergens energie van kreeg of juist niet.

Zo ontstond een heel leven. 

Wil je meer lezen over de mensen die mij hebben geholpen en initiatieven de mij inspireren en hebben geïnspireerd de afgelopen jaren:

www.eenheelleven.nl