Lieve allemaal,

Afgelopen vrijdag stapte je in een auto of trein op weg naar De Refter in Ubbergen. Met veel zin, nieuwsgierigheid of misschien voelde je dat je het best spannend vond…

Aankomen in de Refter, een plekje zoeken om te slapen en daarna wat soep en brood eten… Nu weet je misschien dat je innerlijke meisje ging kijken wat er allemaal gebeurde, wie er allemaal waren… Je jongetje ging misschien een praatje maken met anderen. Om even later jezelf als boom te ervaren en te horen in wat voor bos je staat. Wow….


 

De volgende ochtend een wandeling onder leiding van Marlies en Maartje. Wat een mooie omgeving. Samen met iemand wandelen of misschien ook een stukje alleen. Of je lag nog in je chambrette. :-)

Na het ontbijt een deelronde met het hartje. Wat fijn om te horen hoe het met elkaar is. De tijd te nemen, passief te luisteren… Als het voor jou bestemd is word je vanzelf actief. Het leek alsof we dit al jaren deden met elkaar…

Marlies en Maartje deelden hun levensloop zittend. Waar ben jij geboren? In de middag tijd om met elkaar af te stemmen hoe laat en waar je je levensloop zou vertellen. Een middag met prachtige verhalen, dutjes en voor je het wist was het alweer 17:00.

Bij elkaar komen voor een geleide meditatie. Het jezelf heel gemakkelijk maken en aan het eind een vraag: ‘Welke kwaliteiten hebben je tot hier gebracht?’ Wat een mooie kwaliteiten verschenen er op het vel…

 

Toen volgde de introductie van de innerlijke familie. En tsja met ervaringsgericht onderwijs is het ‘t fijnst om het te ervaren. Er volgde een prachtige opstelling van Astrid. Welke Nee’s gingen er schuil onder haar Ja’s.

 

Er was muziek van Wild Roses met There is a Place.

 


Het is goed eten na zulk mooi innerlijk werk. En dan ook nog een hartverwarmende, ontroerende, zingende Rikkert. Wat een rijkdom….

De avond eindigde in de eetzaal met nog wat napraten of binnen in een stille zaal shiatsu, massage of gewoon lekker liggen. Sommigen al lekker vroeg naar bed. Hmmmm.

 


De tijd vliegt. Het is alweer zondagochtend. Korrie geeft een lesje over chakra’s, leefgebieden. Als je meisje mag uitrusten, ga je voelen hoe het is. Als je dan weer energie hebt mag je Nee zeggen tegen je Ja. ‘Ja, dat ga ik niet doen.’ :-). Het meisje heeft weer energie en het jongetje kan iets gaan willen en erop uit gaan! En als je zo trouw bent aan jezelf dan ga je van jezelf houden. Hmmmm.

Ik lees iets voor wat Shakti Gawain op 23 september schrijft en helemaal afgestemd is.


Een opstelling vervolgens van Mark’s innerlijke familie om tot de kern te komen. Onvoorstelbaar hoe mooi een opstelling werkt.

Dan is het tijd voor de lunch. We pakken onze spullen en komen samen voor een belofte aan ons innerlijke kind.
Wat een mooie groep. Al na één avond voelde het is als familie was er gezegd…

Floepsie… Floepsie… Floepsieflee!
Ik verheug me om jullie weer te zien.

Veel liefs, ook namens Korrie en Marlies,

Tom

Ps aan te raden om door te scrollen naar beneden voor een prachtige tekening van Roos.