Lieve jaargenoten,

Vanuit heel Nederland, vanuit België en zelfs vanuit Parijs reisden we dit weekend naar de Rijksstraatweg in Ubbergen. Voor de eerste keer, voor de tweede keer, voor de tiende keer. Met zin, tegenzin, met spanning, gehaast of benieuwd, enthousiast. Net met één been uit je werk, nog even naar een leuke winkel geweest in de buurt of zelfs al een kopje thee gedronken met een vriendin van de vorige jaartraining…

Bij aankomst heerlijk veel tijd om aan te komen, een chambrette uit te zoeken en hoi te zeggen. Tijd voor warme soep en wat eten. Elkaar leren kennen met De Boom, een methode die uitnodigt om nog wat meer te landen en je te laten verrassen wat voor boom je er in je opkomt… Om beeldende verhalen van elkaar te horen over een stam met een muizengezelschap, een antenne, een deel van de heg, een appelboom. Een berk die warmte en water nodig heeft, een boom die zichzelf graag wil kunnen zien, een stam door bliksem geteisterd waaruit één jonge tak steekt met één groen blaadje. Je kunt het niet bedenken. En wat hebben deze bomen, heggen en antenne nodig?

De zaterdagochtend gaat bijna iedereen mee met de ochtendwandeling. Uitwisselingen ontstaan, ondertussen langzaam wakker worden en genieten van de prachtige omgeving… En misschien al benieuwd naar wat de dag zal brengen…

 
 
 

De jaartraining is steeds weer maatwerk, steeds weer afgestemd op de groep. Korrie licht dit toe na het ontbijt met een les over hoe ons zingevingswerk is opgebouwd uit 4 ingrediënten.

Met heel veel plezier leg ik het matje uit, wat mijzelf zoveel heeft gebracht en zo’n helder overzicht geeft in hoe je bewust kunt worden van wanneer je bij jezelf bent en hoe je je (aangeleerde) gedrag kunt herkennen. Vanaf je matje kun je kijken of een ander ook op zijn matje is en contact kan maken.

 

Met zo’n geïnteresseerde groep, waar we integreren en toepassen wat we leren, ontstaat een structuurtje waarin je een vraag of behoefte kunt inbrengen. Esther gaat op de stoel naast Marlies zitten en een prachtige opstelling ontvouwt zich met een universeel thema loslaten. Op de grond liggen, voorhoofd op de grond, armen naar voren… Tranen… Ik zie nog de innerlijke familie daarna zo fijn bij elkaar zitten, waar zelfs Lupa, de hond van de Refter, graag even bij komt zitten.

Tijdens de lunch worden worden we verblijd met de komst van Maarten. Waarna in de middag er ruimte is voor een dutje, een wandeling, wat schrijven, lezen, muziek luisteren… En om 16:00 een ware masterclass over de innerlijke familie onder begeleiding van Marlies en Jojanneke, die ik daarna helemaal geïnspireerd weer tegenkom.
Wat een feest!

Je kunt op de afbeeldingen klikken om ze uit te vergroten.

Muziek na de opstelling: Wild Roses - There is a Place.

Mark vraagt zich of hoe de innerlijke familie past in de Creatiespiraal. Wat een mooie vraag! Hij wordt vervolgens uitgenodigd om te zien hoe zijn eigen innerlijke familie zich verhoudt tot de innerlijke familie van Esther (gerepresenteerd door Esther). Een wijs innerlijk meisje laat haar stem horen… Een innerlijke vrouw en man die mogen gaan leren wat zij nodig heeft. Prachtig.

Korrie legt uit dat je de chakra’s kunt vertalen als 7 leefgebieden. In het bovenste leefgebied komen de wensen binnen. De onderste staat voor dat je mag zijn wie je nu al bent als je gaat uitrusten.

Als je uitrust kun je gaan voelen hoe het nu is (het water), waarna je vuur ergens voor kan worden aangewakkerd, je kunt iets gaan willen. Het oog kan dit allemaal waarnemen en wanneer je zorg gaat dragen voor wat je wilt, dit kunt gaan communiceren, dan ga je van jezelf houden. :-)

Wat hebben we dan al veel beleefd met elkaar. Tijd voor heerlijk vegetarisch eten, om daarna de avond je eigen flow te volgen. Buiten wordt gitaar gespeeld, binnen wordt heerlijk voet aan voet gelegen en krijgt een aantal een hoofd-nekmassage. Sommigen gaan al lekker vroeg in bed liggen.

Avondmuziek binnen in de grote ruimte.

Maarten en Björn buiten.

Inmiddels is the Indian Summer over Ubbergen uitgestreken en wordt onder leiding van Marlies heerlijk buiten yoga gegeven.

Korrie vertelt in het ochtend-structuurtje over hoe we net als een chirurg nadat we iets hebben opengemaakt en even hebben gekeken, het vervolgens ook weer netjes afhechten. We zien een prachtig voorbeeld van de inquiry-methode door Marlies en Maartje. Steeds een herhaalde vraag, om beide benieuwd te zijn naar de ervaring en een antwoord. In duo’s zoeken we ons eigen plekje binnen of buiten en wisselen we uit over: ‘Wat heeft je geconditioneerd in je leven?’ en ‘Welke kwaliteiten hebben je tot hier gebracht?’. Wat fijn en inzichtelijk om jezelf en elkaar zo te mogen horen.

In het grote bed wordt nog gedeeld met het hartje. Het innerlijke meisje laat zich een aantal keer zien in haar kwetsbaarheid. Zo fijn. De vragen die er opkomen blijken al op weg te zijn naar het volgende weekend… Om in het hier en nu te zijn, moet je kunnen terugkijken. Dat deden we dit weekend. In november zullen we verder onderzoeken wat contact betekent… Mijn innerlijke meisje verheugt zich al!

Na 1 dag lijkt het alsof we al weken samenzijn en dan opeens is het ook weer tijd om weer naar huis te gaan. In een cirkel horen we nog mooie beloftes aan innerlijke kinderen en zien we twee hele lieve jeugdfoto’s.

Graag tot binnenkort weer.
Dank topteam en iedereen voor een geweldig fijn weekend!

Liefs, ook namens Korrie en Marlies,
Tom

Een prachtige tekening van het weekend van Roos.

 
 

Ps dit bericht ontving Korrie nog van Mark Kuppevelt die vorig jaar meedeed aan de jaartraining:

 

Aan alle lieve mensen van de jaartraining.
Alweer een jaar geleden stond ik daar met trillende knieën. Wat gaat er allemaal gebeuren!

Nu een jaar later kan ik hier pas voorzichtig een antwoord op geven. Een jaar van groei en wat meer inzicht in mij zelf. Voel nu wat meer balans in mijn innerlijke fam. Heb daardoor ook wel wat stappen gezet. Verandering! Voel veel meer harmonie in mij zelf. Waar door het moment er ook was om een pracht vrouw tegen te komen, en erg gelukkig te zijn. Waar iedereen van me fam. mee doet. Ook mijn kleine meisje❤ o wat voelt dit fijn.

Voel zeker dat ik nog verder kan groeien. Maar het gaat me even nu niet lukken om bij jullie te zijn. Maar denk zeker aan jullie dit weekend. Wens jullie dan ook heel veel liefs. En steek hier nu een kaarsje aan. Voor heel veel liefde voor elkaar. En voor je zelf.

Dikke knuffel Mark.