Coaching

Een belangrijk moment was tijdens mijn herstel (zie: over mijn leven), toen mij gevraagd werd: 'Tom, wat kun je nu eigenlijk al?' We waren aan het onderzoeken wat voor werk ik misschien weer wilde gaan oppakken. Ik had een heel groot idealistisch plan. Bij deze vraag ontspande mijn hele lichaam zich. En ik werd mij bewust: ik mag het klein houden en met iets beginnen wat nu meteen al kan starten. Fijn! 

Al snel kwam ik erop uit dat ik graag 1 op 1 met mensen onderzoek en verdiep. Me op mijn gemak voel om contact te maken, met interesse naar iemand te kijken, vragen te stellen en aandachtig te luisteren. En dat mijn gevoeligheid en eigen ervaringen een basis vormen van waaruit ik met interesse het gesprek kan aangaan. Hoe doet een ander iets? Wat is haar of zijn ervaring? 

Ook was er langzamerhand een groot vertrouwen ontstaan dat ik mensen kan steunen, gewoon door mijzelf te zijn en door mijn eigen ervaring. Mijn levenservaring en eigen zoektocht (eenheelleven.nl) maken me een ervaringsdeskundige. Ik leerde dat wat ik zelf heb begrepen meteen mag doorgeven!  

Mijn ervaringen zijn in de jaren aangevuld met kennis uit mijn studie psychologie, opleiding praktische filosofie en een aantal leerzame trainingen en cursussen zoals Yourlab en het Centrum voor Leven en Intuïtie.

Ik blijf in ontwikkeling, een heel leven, nu onder de vleugels van Korrie de Vet's Foreverybody: als co-trainer in de Jaartraining 'Bezieling in Leven en Werk' en 'Levenskunst'.

In coaching komen mijn talenten, kennis en ervaringen samen. Ik heb in mijn werk gevonden wat ik het allerliefste doe: onderzoeken wat je beweegt (of ervan weerhoudt in beweging te komen)  en te ontdekken wanneer je tot leven komt. 

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten. 

Bannerfoto door True Feelings By Simone